Кајсија

кајсија1Кајсијата брзо се развива, рано прородува, обилно и редовно раѓа, добро поднесува суша и плодовите се со одличен квалитет. Кајсијата релативно е отпорна на болести и штетници.

 

 

 

 

Лиценцираниот расадник Агрокласик ви нуди неколку видови на кајсија:

aurora- 3
АУРОРА
Рок на зреење: 20 Мај-10 Јуни
Опрашители: Оваа сорта е самоопрашител
Плодови: Средно големи, просечна тежина 50-60 грама

pink cot 2
ПИН КОД
Рок на зреење: 15-30 Јуни
Опрашители: Оваа сорта е самоопрашител
Плодови: Големи, просечна тежина над 60 грама

markuleshti 3
БЕБЕКО
Рок на зреење: 1-10 Јули
Опрашители: Оваа сорта е самоопрашител
Плодови: Средно големи, просечна тежина над 50-60 грама

ung 3
УНГАРСКА
Рок на зреење: 5-15 Јули
Опрашители: Оваа сорта е самоопрашител
Плодови: Многу големи
© 2018: Агрокласик. Сите права се задржани. | Изработено од Elite Web.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress