Декоративни дрвца

1 dekorativniДекоративни овошни дрвја со кои располагаме во нашиот расадник во моментот се: праски, вишни, кајсии, јаболки и круши. Овошните растенија се одгледуваат во големи саксии(20-40 литри), но може да се садат и директно во градината на постојано место (се препорачува). Од голем интерес се оние кои се со мали размери (тип бонсаи):
– за праски околу 60-80 см
– за јаболка, круша и цреша околу 1м-1,5м.
Плодоносуваат уште во годината во која се засадени. Плодовите се со нормална големина вкусови и квалитет како и на вообичаените овошни видови т.е нормалните овошки. Не измрзнуваат во текот на зимата и не бараат внесување во затворени простории.

1549868_f248sadnica-kontejner
Можат да се искористат за озеленување и декорација на дворови, балкони, веранди, базени и градини.
Не бараат посебна грижа лесни се за одгледување и се обликуваат по желба.
© 2018: Агрокласик. Сите права се задржани. | Изработено од Elite Web.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress