Вишна

вишна1Вишната спаѓа меѓу најстаритеовошни видови кои човекот одамна ги користи. Најголем производител на вишна е европскиот континент.
Овој овошен вид најдобри резултати постигнува во поднебје со умерено континентална клима. Плодовите од вишна имаат голема технолошка вредност и како такви претставуваат погодна суровина за индустриска преработка на сокови, компоти, ракија, слатко, замрзнување, сушење и кондиторски производи.

 

 

Лиценцираниот расадник Агрокласик ви нуди неколку сорти на вишни:

visna
ОБЛАЧИНСКА
Рок на зреење: 1-10 Јуни
Опрашители: Оваа сорта е самоопрашител
Плодови: Големи, просечна тежина 6 грама

© 2018: Агрокласик. Сите права се задржани. | Изработено од Elite Web.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress